Undervisnings indhold
Ungdomsuddannelsen skal indeholde fag og aktiviteter, herunder bo undervisning, der fremmer den unges personlige udvikling og mulighed for at deltage selvstændigt og aktivt i samfundslivet, og fremmer den unges evne til at indgå i sociale sammenhænge og til at få et selvstændigt og aktivt fritidsliv og er rettet mod udvikling af kompetencer til brug i uddannelses- eller beskæftigelsessituationer.
STU'en adskiller sig fra andre ungdomsuddannelser ved, at den planlægges individuelt. Det betyder, at der for hver enkelt elev laves en uddannelsesplan, som kan betyde flere forskellige skoleplaceringer i forløbet. I nogle tilfælde betyder det, at der vil være behov for et botilbud.
Undervisningstimetallet skal mindst udgøre 840 timer årligt (Dette svarer til 28 lektioner á 45 min. i 40 uger). Andelen af praktiske aktiviteter, herunder praktik, kan højst udgøre 280 timer årligt.
Undervisningen er en vekselvirkning mellem det kendte og det udfordrende, og er delt i tre elementer.
På vores egne faciliteter der ligger placeret i industri kvarteret i Jyderup, opøves de unge i den kultur, der hersker på en traditionel arbejdsplads. Derudover lærer den unge værktøjsforståelse og arbejdsmiljø - sikkerhed. Vi samarbejder med erhvervs livet i hele Holbæk kommune.
Undervisningen på værkstederne er opbygget således, at de unge så vidt muligt forberedes til et forløb på almen ungdomsuddannelse Teknisk Skole eller Produktionsskole eller om muligt anden kompetencegivende uddannelse. Eleverne får løbende råd og vejledning i forbindelse med deres videre muligheder enten til videreuddannelse eller til arbejdsmarkedet. Der er faste undervisere på uddannelsen, og den unge får tilknyttet en personlig vejleder og rådgiver. Vi arbejder med struktur og forudsigelighed.
Afklaringsforløbet på 12 uger. Den unge indleder uddannelsen med et 12 ugers afklarende forløb, hvor den unge oplever og prøver de linjer som tilbydes. På Baggrund af afklaringsforløbet udarbejder uddannelsesvejleder fra UU i samarbejde med Jyderup Private Heldagsskoles STUdel og den unge en uddannelsesplan, hvor plan og mål evalueres mindst en gang om året.